<независимый ресурс>Суббота, 20.04.2024, 18:00
Главная | RSS

Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос
В каком направлении двигаешься ТЫ?
Всего ответов: 475

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2010 » Март » 11 » «Другий Зимовий Похід»
18:40
«Другий Зимовий Похід»
21 лютого 2010 року у Харкові пройшов найбільший з Всеукраїнських зимових вишколів Організації «Патріот України». Вишкіл «Другий Зимовий Похід» був найбільшим як за кількістю учасників (понад 80 бійців), так і за географією. Тут були представники Львова і Донецька, Буковини й Криму, Черкащини, Житомирщини, Сумщини та Києва, Чернігова, й Харкова.
За матеріально-технічною базою, задіянням броне- і піротехніки, спорядженням особового складу зимовою уніформою і тренувальною зброєю, за складністю програми і підготовкою інструкторів – це однозначно був найкращий з зимових вишколів. Погода як завжди не підвела соціал-націоналістів, зустрівши бійців туманом, дрібним дощем (в лютому!) і метровим шаром снігу, що поступово перетворювався під ногами у мокре місиво.
О 10:00 почалося організаційне шикування, бійці були розділені на 4 тактичні групи (принцип поділу – змішати бійців з різних регіонів і виробити спільний командний дух), призначені командири груп, підігнане спорядження. Далі короткий інструктаж, декілька слів від Головного Провідника і понеслося:
Спочатку пробіжка і розминка. Далі, знову бігом, – групи висуваються по місцях проведення вишкільних дисциплін.
Тактика: пересування двійками і у складі підрозділу, наступ і відступ, вчимося прикривати один одного вогнем, тримати дистанцію і не розривати лаву, слідкувати за діями напарника.
Ножовий бій: індивідуальна робота з клинком, фехтування, зняття вартового ножем і за допомогою удавки.
Штурмові дії в місті: штурм будівлі і зачистка внутрішніх приміщень.
Штурмова смуга: спочатку на другий поверх по вузловій мотузці, потім – пробіжка вузьким заледенілим парапетом без перил на висоті 7-8 метрів, опудало для серії ударів ножем, знову пробіжка, стрибок крізь розбиту шибку на землю. Далі – мотузкова драбина, що веде у пролам в стіні на висоті 5 метрів, стрибок донизу, де інструктор подає пістолет для проведення 3 пострілів на влучність. Наступний етап – проходження 20-метрового задимленого коридору, де палаючі мокрі дошки і автомобільні шини додають ще й нестерпного смороду. Під ногами щокроку вибухає піротехніка, ще декілька кроків і ти стрибаєш на сніг – все! Смугу пройдено, ти живий, час іти на друге коло.
По закінченні чотирьох дисциплін – 30-хвилинний відпочинок, можна поїсти сух.пай. За цей час інструктори роздають зимові маск.халати, перевіряють тренувальну зброю, роздають гранати і набої, проводять інструктажі з техніки безпеки.
Скоро розпочнеться тактична гра. Кількість зброї обмежує кількість учасників до 45, пріоритет віддається «відмінникам бойової і політичної підготовки» та гостям Харкова з інших регіонів України. Підходить «броня» (модернізований БРДМ), шикуємося і рушаємо за «бронею» на завдання.
Півтори години пролетіли під гуркіт БРДМ, стрекіт автоматів, вибухи гранат і фугасів (піротехніки постаралися на славу).
Під час другої тактичної гри трапився надзвичайний інцидент. В ході просування до позицій противника ударна група (складалася в основному з інструкторів, заприсяженого організаційного членства та бійців NС) дісталася бетонних боксів. Сутеніло і розгледіти небезпеку було неможливо. Саме в цей час і трапився надзвичайний випадок: 5-тонні бетонні перекриття боксів миттєво рухнули на хлопців. Треба зазначити, що група обходила збоку місце розташування умовного противника і знаходилась досить далеко від ведення основного бою, тому ніяких піротехнічних засобів не використовувала. Бокс рухнув через виродків, які самовільно розбирають колишні військові бази на металобрухт. Як стало відомо пізніше, за тиждень до вишколу з боксів трактором було вирвано металеві ворота, що порушило цілісність конструкції. Взагалі-то полігон – улюблене місце ігор місцевих дітлахів і підлітків з поблизького селища Жуковського. Слава Богу, що цей випадок стався не з дітьми.
Під завалами опинилися троє хлопців. Бійці, які знаходилися поряд, – кинулися на допомогу. Не зважаючи на небезпеку для власного життя (будівля продовжувала руйнуватись), побратими витягли двох постраждалих. Нога третього була придавлена 5-тонним блоком. Групою під керівництвом організаційних старшин за допомогою домкрата, арматур і дощок вдалося підняти блок і витягти пораненого побратима.
Те, що після такого випадку всі залишилися живі і не отримали важких ушкоджень – безперечне диво. Те, як злагоджено, з самопосвятою діяла Організація – героїзм.
Будь-які навчання пов’язані з ризиком, ризик виховує людину, підносить її над буденністю. Цей вишкіл запам’ятається і як веселий, і як трагічний, як найкращий з зимових вишколів до сих пір. Як сказав Головний Провідник у заключному слові: «Все, що нас не вбиває – робить нас сильнішими. Ми стали сильніші!»
Слава Україні!
Р.S.: Двоє серйозно травмованих бійців були відправлені до лікарні, весь час вони поводили себе достойно й по-козацьки – жартували і сміялися з інциденту і схвильованих побратимів. Кожен день їх перебування в лікарні до хлопців ходили цілі делегації бійців і дівчат. Їх поведінка стала зразком незламності соціал-націоналіста. За три дні обидва були виписані з лікарні.


Фото - тут

Відео з вишколу - тут

Джерело - http://www.patriotukr.org.ua

Просмотров: 1131 | Добавил: Penk-off | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск

Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Наша Кнопка
  • Добавь себе на сайт!
  • Наша Кнопка

  • Друзья сайта
  • Організація „Патріот України”
  • Реактор. Ресурс автономних правих
  • Anti-antifa
  • Портал Українців Одещини
  • Соціал-Nаціоналістична Асамблея
  • Свобода

  • Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтов - uCoz