<независимый ресурс>Пятница, 26.04.2024, 05:52
Главная | RSS

Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос
В каком направлении двигаешься ТЫ?
Всего ответов: 475

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2009 » Декабрь » 11 » Українські нові праві
23:19
Українські нові праві
Українські нові праві — праворадикальна суспільно-політична течія у громадсько-політичному русі України.
Символіка Всеукраїнських нових правих організацій Патріот України, УНТП, НД "РіД" (зліва направо)

Передумови виникнення

Проблема ідеологічних і організаційних розбіжностей між радикально налаштованими ультраправими громадськими організаціями («Патріот України», Українська Націонал-Трудова партія, національна дія «Рід», «Українська Альтернатива» та інші) та відносно поміркованими так званими «старими правими» зріла впродовж всієї другої половини 1990-х рр.
Кілька разів вона випливала назовні у формі нескоординованості дій під час різноманітних урочистостей.
У 2007 році Народний Рух України, Українська Народна Партія та УРП «Собор» створюють виборчий блок «Рух — Українська Правиця», куди відмовилий приймати ВО «Свободу» та УКП, на що Тягнибок пообіцяв створити альтернативний проект.
Восени 2007 р. заступник голови ВО «Свобода» і одночасно ідеологічний референт ГО «Патріот України» Олег Однороженко оприлюднив заяву «„Свобода" versus „Патріот України"», у якій звинуватив ВО «Свободу» у віступі від ідеалів соціального націоналізму і проголосив про остаточний розрив між ВО «Свобода» і ГО «Патріот України».


Відмінності «нових» і «старих» правих
Засадничим аспектом розбіжностей є антидемократизм та антисистемність Українських нових правих і повна толерація демократичної системи «старими правими». Якщо Українські нові праві прагнуть зміни державно-політичного режиму якісно новою альтернативою, то «старі праві» вимагають тільки персональних змін у владі. Крім того, важливим пунктом розбіжностей між «старими» і «новими» правими є повне неприйняття першими расизму.
Відмінність також полягає і в методах боротьби. Якщо Українські нові праві готові втілювати свої ідеали в життя будь-якими засобами, то «старі праві» готові боротися тільки парламентарними методами.
Теперішній стан
На сьогоднішній день в ідеологічному плані чітко себе відмежовують від так званих «старих правих» (званих також у молодіжних колах «справжні» з презирливим відтінком) наступні громадські організації:
— «Патріот України»
— «Українська Альтернатива»
— «Слава і Честь»
— національна дія «Рід»
— Свято-Андріївський козацький курінь
— Українська націонал-трудова партія (УНТП)
— Рух автономних правих

Символіка регіональних Українських нових правих організацій "Українська Альтернатива" м. Чернігів (праворуч) та "Слава і Честь" м.Одеса (ліворуч)
Цілий ряд організацій (деякі напрямки УНА-УНСО, ОУМ «Спадщина», Союз Гетьманців державників та інші) чітко не ідентифікують себе ані з «новими», ані зі «старими» правими.
Більшість політичних партій, що представляють «справжніх» правих, фактично позбулися активної молоді у своїх лавах (ВО «Свобода», Конгрес Українських Націоналістів, практично всі існуючи напрями ОУН).
18 жовтня 2008 р.
Остаточний розрив Українських нових правих зі "старими" правими відбувся у жовтні 2008 р. Традиційне щорічне вшанування бійців УПА "старі" і "нові" проводили вперше окремо. "Старі" праві традиційно святкували жалобною ходою і молебнем недалеко від центру Києва 14 жовтня, а "нові" праві — 18 жовтня Маршем намагалися прорватися на Хрещатик і розігнати комуністичний мітинг. Але міліція, намагаючись припити марш, вчинила масову бійку, в результаті якої були затримані 147 українських нових правих і 22 працівника правоохоронних органів потрапили до лікарень із різними ступенями ушкоджень. Проти 8 учасників маршу було порушено кримінальні справи (з них 5 бійців ВГО "Патріоту України", 1 член УНТП, 1 член "Братства" і 1 позаорганізаційний), інші отримали від 1 до 10 діб адміністративного арешту за опір працівникам правоохоронних органів.
В цей же день керівники 8 організацій, які до цього позиціонували себе як націоналістичні (ОУН(м, КУН, МНК, "Тризуб" ім.С.Бандери, Центр Національного Відродження ім. С.Бандери, УНА-УНСО, "Українська партія", "Українська справа"), засудили дії учасників Маршу, тим самим остаточно розмежовуючи "старих" і "нових" правих.
Події 18.10.2008 р. стали підставою для утворення в мережі "vkontakte" спільноти під назвою "Не забуду та помщуся за 18 жовтня" http://vkontakte.ru/club5164167
плакат "Помстимося за 18 жовтня"
8 листопада 2008 р. у м.Києві було проведено нараду керівників Українських нових правих соціал-націоналістичних організацій та прийнято рішення про утворення єдиної соціал-націоналістичної сили - Соціал-Націоналістичної Асамблеї, яка на першому етапі організаційно об'єднала 4 соціал-націоналістичні організації ("Патріот України", НД "РіД", ЧПР "Українська Альтернатива" та ГО "СіЧ"). УНТП, Свято-Андріївський козацький курінь та ГО "Тверезий Київ" заявили про своє союзницьке відношення до СНА.

масовая бійка з міліцією (м.Київ, 18.10.2008 р.)


Просмотров: 4504 | Добавил: Penk-off | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск

Календарь
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Наша Кнопка
  • Добавь себе на сайт!
  • Наша Кнопка

  • Друзья сайта
  • Організація „Патріот України”
  • Реактор. Ресурс автономних правих
  • Anti-antifa
  • Портал Українців Одещини
  • Соціал-Nаціоналістична Асамблея
  • Свобода

  • Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтов - uCoz